Цими вихідними 14-15 липня у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця Теребовлянського району відбудеться уже традиційна Загальноукраїнська проща. Цього року, як і в попередні роки, очікується понад 100 тисяч прочан. Приїдуть до святині на Тернопільщину паломники не лише з усієї України, а й з різних країн Європи та світу, – інформує прес-служба ОДА.

barna-zarvanycia-11-07-2018-1

А поки що в духовному центрі завершуються підготовчі роботи до проведення прощі. Всі сили максимально зосереджені на те, щоб прочани почувалися комфортно та безпечно під час заходу. Зокрема, працюють над облагородженням території та придорожніх зон, адже до святині багато паломників ітимуть пішки. Завершуються роботи й на самій території Марійського духовного центру. Там працюють над викладенням кам’яної доріжки до каплиці та висадженням квітів.

barna-zarvanycia-11-07-2018-2

Поспілкувався з робітниками, а також подивився, наскільки територія святині готова до прийому прочан, голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої поїздки на Теребовлянщину. Він також побував на місцях, де облаштовані стоянки для автомобілів.

Крім того, Степан Барна оглянув Співоче поле, де будуть відбуватися всі основні заходи з молоддю. До речі, молодих людей у Зарваницi чекає цiкава та особлива програма.

Від admin