Унікальна бізнес-майстерня «Співпраця з Німеччиною: міфи та реальність» відбулася 3 липня у Тернопільській облдержадміністрації. Відбувся захід за участі керівника програми «Fit for Partnership with Germany» в Україні, Білорусі, Молдові Гідо Райнша, керівника проектного офісу Світлани Степащенко та експерта проекту Євгена Клісенка разом з представниками департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації – партнерської платформи проекту.

За результатами бізнес-майстерні, 15 менеджерів експортно- та імпортно-орієнтованих підприємств Тернопільщини пройшли попередню співбесіду та відбір для подальшого стажування у Німеччині. Зустріч проходила у форматі активного тренінгу, де учасники – представники бізнесу Тернопільщини, мали можливість брати участь в майстер-класах та обговорили низку питань, щодо особливостей партнерства з Німеччиною, бар’єрів виходу на ринок Німеччини, а також, чого чекають німці від українських підприємців, та чого чекає вітчизняний бізнес від німецьких партнерів.

Підприємцям, які бажають розширити свою діяльність, налагодити співпрацю з Німеччиною, здобути важливий досвід та використати його для розвитку власного бізнесу слід звертатися у Тернопільський регіональний центр підтримки підприємництва.

«Fit for Partnership with Germany» успішно втілюється у 19 країнах світу. Нагадаємо, що у листопаді 2017 року суб’єкти господарювання області мали нагоду ознайомитися з програмою та пройти співбесіду для безкоштовного стажування у Німеччині. Успішний досвід підприємців Тернопільщини, які вже взяли участь в Програмі «Fit for Partnership with Germany» доводить її важливість як інструменту розвитку бізнесу, в напрямку налагодження партнерства та виходу на зовнішній ринок.

1 (2)

Від admin