Третій міжнародний форум аграрних інновацій «Нове Зернятко» 25-26 червня проходив поблизу села Настасова на Тернопільщині. Більш ніж 100 експозицій, понад 2 000 відвідувачів, огляд демо-ділянок та проведення науково-практичних конференцій, сучасні рішення в галузі насінництва, новинки в засобах захисту та підживлення – все це організувала компанія «Агропродсервіс», яка вже 14 років тримає статус елітнасінгоспу, та генеральний партнер форуму «Агроскоп Інтернешнл», – пише “Галас“.

zerniatko-2018-3

Упродовж двох днів учасники ділились перспективами розвитку аграрної галузі, обмінювалися досвідом, безпосередньо на демонстраційних полях знайомилися з новими та найбільш врожайними гібридами та сортами тих чи інших сільськогосподарських культур, а також спілкувалися із виробниками та дистриб’юторами засобів захисту рослин, добрив та насіння.

zerniatko-2018-2

«Задум організувати свято, де аграрії могли б обмінювати передовим досвідом, у нас з’явився під час проведення звичайних Днів поля, – розповідає директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран. – Ми захотіли зробити більш широкий захід, який був би і доступний для українського середнього і малого фермера, і який би приносив більше користі всім нам».

Уже традиційно на форум аграрних інновацій «Нове Зернятко» – Настасів-2018 приїхали учасники майже з усієї країни, а також міжнародні партнери. «Нове зернятко» – Настасів–2018 з кожним роком стає потужним майданчиком демонстрації аграрних інновацій, який допомагає аграріям ефективно розвиватися, насамперед економічно.

«Цей форум у першу чергу для малих і середніх фермерів, яких в Україні сьогодні мільйони, – щоб вони могли їхати до нас на Тернопільщину і запозичати ці знання і досвід та застосовувати його в себе, – наголосив генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський. – Не кожному виходить сьогодні полетіти в Австралію, Америку, а в Україні це, звичайно, набагато простіше. І тому такі семінари, інноваційні форуми як «Нове Зернятко» дають поштовх національній економіці».

Заступник Міністра аграрної політики Віктор Шеремета в минулі роки вже приїздив на форум в Настасові в як учасник. Тепер відвідав захід у новому статусі.  За його словами, цього року сільгоспвиробники отримали ряд значних преференцій. Серед них не тільки дешеві кредити, але й високовідсоткова (від 40 до 90 відсотків) компенсація за придбання техніки, обладнання, насіння, дуже доступні кредити на вітчизняне насіння в державних банках.

Головним партнером заходу третій рік поспіль виступає дистриб’юторська компанія ТОВ «Агроскоп Інтернешнл», яка співпрацює з компанією «Агропродсервіс» уже 19 років.

Ірина Іванова, голова наглядової ради ТОВ «Агроскоп Інтернешнл»: «Такий потужний проект, як «Нове зернятко» є наслідком нової ери співпраці сільгоспвиробника із міжнародними виробниками і постачальниками аграрних технологій. Це здобуток експертизи, здобуток наших партнерів «Агропродсервісу», і ми раді долучатися й допомагати своїм досвідом, знаннями та здобутками з різних країн світу».

zerniatko-2018-1

Кожен, хто відвідав форум аграрних інновацій «Нове зернятко», знайшов для себе корисне: зацікавленого аграрія, потужний сорт насіння, переробника, продавця чи клієнта. Це той унікальний для України практичний майданчик – коли професіонали працюють із професіоналами.

zerniatko-2018-4

 

Від admin