На Тернопільщині – сезон кабачків

Консервування кабачків – справа зовсім не клопітка, як може здатися на перший погляд, бо як овоч готується швидко. Як правило, продукт заготовляють одразу після дозрівання – в серпні або вересні. Варіантів приготування овоча існує маса, причому його можна поєднувати з різними іншими інгредієнтами. Кабачкові страви виходять смачними, якщо ви будете дотримувати нескладні правила:

  1. Для заготовок краще використовувати нетовсті і недовгі молоді плоди. Винятком є ікра – її можна робити і з «старих» овочів.
  2. Для ікри овочі необхідно подрібнити і підсмажити на олії або згасити до однорідності овочеву масу, попередньо перемелену в блендері.
  3. Консервувати можна як свіжі, так і заморожені (після розморожування) плоди – смак готового блюда не постраждає.
  4. Банки для заготовок потрібно брати невеликі: ідеальним варіантом будуть на 500 мілілітрів або однолітрові.

Кабачки мариновані

  • Час: 1 година 20 хвилин.
  • Кількість порцій: 20 персон.
  • Калорійність страви: 20 ккал.
  • Призначення: на закуску.
  • Складність: легка.

Кабачки, приготовані за описаним нижче рецептом з фото, виходять дуже смачними – в міру кисленькими, хрусткими. Крім цього, вони мають чудовий аромат завдяки використовуваним прянощів. Таке блюдо швидко знайде своїх шанувальників, однак якщо ви хочете щось більш гостре, пряна або солодке, то можете змінювати вказану кількість приправ.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг;
  • цукор – 1 склянка;
  • столовий оцет 9% – 1 склянка;
  • петрушка – за смаком;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • хрін – за смаком;
  • перець горошком – по 2 шт. на банку;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цибулю, моркву (для прикраси) – по 3-4 кільця на банку;
  • вода – 2 л

Спосіб приготування:

  1. Молоді овочі очистити, кожен нарізати у формі кілець.
  2. Приготувати маринад: розчинити в каструлі з водою цукор, сіль, влити туди ж оцет. Суміш поставити на включену конфорку, довести до кипіння.
  3. Опустити в маринад овочеву заготівлю, закрити ємність кришкою.
  4. Гасити кільця 3-6 хвилин, помішуючи.
  5. Банки вимити, простерилізувати, обсушити в духовці.
  6. На дно кожної банки викласти зелень, горошини перцю, хрін, часник, за кілька колечок моркви, цибулі. Зверху викласти мариновані кільця, залити киплячим маринадом.
  7. Закатати банки, після чого перевернути їх, накрити теплим матеріалом і дочекатися, поки вміст охолоне.

 

6ca09af009c09a9ba32cfffe58cbdfb4Джерело: Радка



Коментарі закриті.