Святкові дійства з нагоди 22-ої річниці Конституції України тривали впродовж усього дня, 28 червня, у районному центрі Підгайці. Власне, на Тернопільщині уже стало традицією відзначати державні свята не лише в обласному центрі, а залучати до їх проведення райони. Відтак, участь в урочистостях у Підгайцях взяли не лише місцеві жителі, були делегації і з кількох районів області, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та територіальних підрозділів, – інформує прес-служба ОДА.

konstyt-pidgaici-2018-30-06-4

Розпочалося святкування із урочистої ходи центральною вулицею міста. Багатолюдна колона у супроводі духовенства, мистецьких колективів та військовослужбовців попрямувала до головної площі, де відбувся мітинг-реквієм та святковий флешмоб.

konstyt-pidgaici-2018-30-06-3

Під час урочистостей на центральній площі голова Тернопільської ОДА Степан Барна відзначив п’ятьох військовослужбовців: чотирьом – вручив медалі «За службу Україні» та одному – грамоту голови ОДА. Також Степан Барна нагородив грамотами з нагоди Дня Конституції працівників культури та дозвілля.

konstyt-pidgaici-2018-30-06-2

Продовжилися святкування у місцевому будинку культури, де відбувся творчий звіт майстрів мистецтв та аматорських художніх колективів Підгаєцького району, присвячений 22-й річниці Конституції України «За незалежну і міцну державу, за все, що гарантовано по праву…». Естафету творчих звітів підгаєцькі художні колективи передали Гусятинському району. Водночас, біля будинку культури організували кілька виставок народної вишивки, зброї, історичних пам’яток.

konstyt-pidgaici-2018-30-06

«Цінність нашої країни полягає в тому, що ми поважаємо як закон Божий, так і основний закон держави – Конституцію, яка творилася багато років, – наголосив під час урочистих заходів очільник області Степан Барна. – Наша Конституція – це багатолітня боротьба українського народу проти окупанта, проти того, хто не бачив не тільки української держави, не бачив української мови, української церкви, українського народу, а бачив лише раба. Тому для нас сьогодні цей день – це свято. І важливо, щоб обласні заходи відбувалися не лише в Тернополі, а й в районах. Щоб люди відчули, що Тернопілля розвивається, а люди, котрі працюють в сфері культури на місцях, мали можливість себе проявити».

 

 

 

Від admin