У Товстенській районній комунальній лікарні Заліщицького району сьогодні функціонує 65 стаціонарних ліжок та поліклінічне відділення. Раніше в селищі було й пологове відділення, але скоротили за відсутністю фінансування, низькою демографічною ситуацію, що склалася в цій окраїні.Тереп породіллі змушені народжувати своїх первісток в Заліщиках, Чорткові, а дехто їде у Чернівці, Тернопіль, Івано- Франківськ.

Медичний заклад наразі надає населенню вторинну медичну допомогу. Для розвитку та популяризації там планують створити водолікарню. Тим паче, що усі умови та відповідна ліцензія для цього є.

Маємо кваліфіковане й обґрунтоване заключення Курортології Одеського науково-дослідного інституту, про підтвердження лікувальної властивості нашої води,- каже керівник райлікарні Степан Болібрух. Щоб медустанова розвивалася саме у цьому напрямку плануємо капітально відремонтувати водолікувальне відділення Товстенської райлікарні. Більша частина коштів буде виділена з державного фонду регіонального розвитку, решта-це співфінансування з місцевого бюджету.

51a3a8f92ff9b244a93164382c794e74

Джерело: TeNews 

Від admin