В оздоровчому літньому таборі „Лісовий” фахівці з профорієнтації Бучацького районного центру зайнятості  провели інтерактивний захід для школярів на тему: „Горизонти професій”.

Захід розпочав заступник голови Бучацької районної державної адміністрації Ігор Погонець, який наголосив, що світ професій дуже великий і включає в себе тисячі різноманітних найцікавіших спеціальностей. Старшокласників приваблюють десятки професій, дуже важливо розібратися в розмаїтті своїх особистісних якостей та здібностей. І це, як правило, буває нелегко. Тому, на допомогу юнакам та юнкам приходять фахівці. Вибір навчального закладу, а згодом і професії, значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна легковажити і покладатись на випадок. Необхідно серйозно та виважено робити крок у своє майбутнє.
З привітальним словом до учнів звернувся директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук, який розповів про важливість вибору майбутнього для молодої людини і окреслив коло питань, які турбують, як батьків, так і учнів. Також він зазначив, що обирати чим зайнятись у майбутньому потрібно свідомо, а не сліпо наслідувати товариша, однокласника чи обирати майбутню професію «за компанію». Особливу увагу звернув на відновлення в суспільстві престижу робітничих професій та їх актуальність на ринку праці. «Правильний вибір професії дає можливість молодій людині швидко і ефективно її опанувати, успішно підвищувати рівень своєї професійної майстерності, працездатності, що є гарантією професійного довголіття. А завдання служби зайнятості – допомогти кожному школяру зорієнтуватись у світі професій, визначити ту, яка найбільше відповідає його інтересам та рисам характеру, враховуючи потреби суспільства в різних видах професійної діяльності» – відмітив директор.
Для школярів середнього та старшого шкільного віку фахівці центру зайнятості провели інтерактивні ігри «Абетка професій», «Інтелектуальна гімнастика», «Продовжи прислів’я», «Вгадай професію», «Невідомі вакансії» та інші творчі завдання, в яких учасники  отримали уявлення та початкові знання про світ професій, перспективи розвитку кар’єри, що стануть запорукою правильного вибору у майбутньому.
До заходу також долучилися соціальні партнери – керівник  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анжеліка Міщанчук та головний  спеціаліст Микола Мицьо, які розповіли школярам про здоровий спосіб життя, важливість виховання дітей у сім’ях, відносини батьків та дітей, їх права і обов’язки.
Багато нового та цікавого дізналися відпочиваючі. Весело пролетів час у дітей, а головне – з користю для їхнього майбутнього.
Загалом взяли участь у заході 75 учнів.
DSC01429

Від admin