В приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації була проведена прес-конференція з питань покращення спортивної інфраструктури Тернопільської області, пише Доба.

Голова Тернопільської ОДА – Степан Барна, звітував про вже реалізовані проекти, зокрема оновлення спортивних залів, покращення якості покриття футбольних полів, створення нових спортивних майданчиків на базі шкіл Тернопільської області, що вже було зроблено за період від 2016 року:

— Минулий рік діяльності окреслювався для нас в контексті співфінансування проектів для покращення спортивної інфраструктури Тернопільської області, це 33 млн. 180 тис. грн. В цьому році, ми плануємо спрямувати кошти ,в межах ста мільйонів гривень у співфінансуванні з місцевих бюджетів, для реалізації нових проектів.

Також, Степан Барна «відкрив завісу» майбутніх проектів, план, яких вже затверджено. Перш за все – це будівництво нового « Палацу Спорту», що розташовуватиметься по вул. Злуки на місці колишнього « Текстерно».

Цей проект був затверджений на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію Палаців спорту та отримав 27 млн. грн. на реалізацію з державного бюджету. Комплекс вміщатиме близько трьох тисяч глядачів. Складатиметься із декількох залів для проведення змагань з волейболу, баскетболу, гандболу та бадмінтону.

Ще один потужний об’єкт, запланований для реалізації на найближчий час –  « Водна арена» Тернополя.

Цей проект дасть можливість проводити тренування найвищого рівня з різних видів водного спорту, та стане ареною для проведення найрізноманітніших змагань.

— Вже в 2022 році ми плануємо провести чемпіонат світу з драгомботу саме на Тернопільській « Водяній арені». В змаганнях братимуть участь близько 7 тис. учасників з різних країн світу. Це значно покращить інфтраструктуру спорту в Тернополі, та виведе місто на новий рівень уже в міжнародному плані, – зазначив  директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Віктор Мацикур.

4f41cba8d1e87caac91ca353c357f5c6cce8329c

Від admin