До кінця 2018 року у Тернополі (на проспекті Злуки, 3а) має розпочатися будівництво багатофункціонального «Палацу Спорту», розрaховaного нa три тисячі глядaцьких місць. Це важливий, але далеко не перший масштабний спортивний об’єкт, який найближчим часом побачать тернополяни і гості нашого міста, – пише «Голос».

0-02-01-920a2d2e092dd6cd060dfd28ad691f3bcbcf43aa1a1858001bedd8f782b73a13-full

Проект «Палацу спорту» був затверджений 4 червня на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію Палаців спорту. З 11 українських міст, які представили нa розсуд комісії власні проекти, Тернопіль увійшов до списку тих, де незабаром з’явиться сучасний спортивний комплекс.

«На будівництво «Палацу Спорту» у Тернополі виділено 27 млн. грн з державного бюджету, відтак дофінансується спорудження об’єкту уже за кошти з бюджету міста. Тернопільською міською радою протягом року велися підготовчі роботи по даному об’єкту, на даний час триває виготовлення проектно-кошторисної документації, після проходження експертизи буде оголошено тендер. Будівельні роботи заплановано розпочати восени цього року», – пояснив міський голова Сергій Надал.

Сучасний мультиспортивний комплекс з трибунами та паркінгом вміщуватиме зaли для ігрових видів спорту, зокрема волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону.

Також у приміщення, де прийматимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати, заплановано перенести дитячо-юнацьку спортивну школу греко-римської боротьби, що наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку.

Нагадаємо, це не перший масштабний спортивний об’єкт, який вже незабаром буде споруджено у Тернополі.

Віра Сотник

 

Від admin