Завдяки активній роботі у напрямку залучення інвестицій, покращання інфраструктури, збільшення нових робочих місць, агропромислового розвитку, будівництва, поточного і середнього ремонту доріг державного значення Тернопільщина впевнено рухається вперед. Позитивні зміни у розвитку регіону відзначив і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту на Тернопільщину. Про це розповів голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

barna-bordence-2018-3

«Потенціал Тернопільщини як аграрного регіону досить серйозний. Левову частку економіки нашого краю, а це 70% валового внутрішнього продукту, формує саме АПК. Сьогодні ми мали можливість побувати на підприємстві Петра Гадза, де працівники отримують середню заробітну плату розміром 13,5 тисяч гривень. Тому наша стратегія спільно з Кабінетом Міністрів України, Президентом України – забезпечувати такі умови, щоб мотивувати підприємців створювати нові робочі місця», – зазначив Степан Барна.

barna-bordence-2018-1

Також він наголосив на важливості інвестицій та підтримці зі сторони держави: «Говорячи про ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», пам’ятаємо приїзд Президента Петра Порошенка, коли він переконав власників підприємства у тому, щоб вкладати інвестиції саме у Чорткові. Сьогодні ми з Прем’єр-міністром переконуємо власників відкрити ще один завод у Тернопільській області. Ми працюємо в даному напрямку, адже нам важливо, щоб люди мали роботу на місцях і не виїжджали на заробітки за кордон».

barna-bordence-2018-2

За словами голови ОДА, минулий рік став успішним для Тернопільської області, адже представники бізнесу інвестували у реальний сектор економіки краю майже 7,1 мільярди гривень.

barna-bordence-2018-4

Від admin