НАТО – це не лише військове співробітництво, а й питання кібербезпеки, екологічної безпеки, це гуманітарні проекти та багато іншого, що дозволяє інтегрувати суспільство в євроатлантичний простір спілкування. На цьому наголосив очільник Тернопільщини Степан Барна, коментуючи рішення депутатів обласної ради, які проголосували за звернення до керівництва країни про вступ нашої держави до НАТО, – інформує прес-служба ОДА.

barna-nov-08-2017

Ініціаторами такого звернення, нагадаємо, виступили депутати фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Голосування відбулося під час минулої сесії, у п’ятницю, 8 червня.

«Події, які відбуваються сьогодні на Сході України, вимагають від нас побудувати нову систему безпеки. Якщо аналізувати нашу позицію, то ми працюємо над відновленням військових частин у Тернопільській області – у Тернополі, Теребовлі, Чорткові, Бережанах, а в перспективі – і в Кременці. Адже розуміємо, що найкращий захист – це наявність власної армії. Тому нашим головним кроком має бути – відновлення обороноздатності нашої держави та виведення її на відповідний міжнародний рівень. Надалі – робота над відповідністю нашої армії стандартам НАТО та сама інтеграція і вступ України до Північно-Атлантичного альянсу. Тому в цих питаннях нам слід працювати разом і дуже важливо, що співпраця у цьому напрямі є», – зазначив Степан Барна.

 

 

Від admin