Знаментий щорічний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина» вже втринадцяте пройшов у селі Стіжок Шумського району на Тернопільщині. Традиційно фольклорне дійство відбувається на Зелені Свята, що цьогоріч припали на 27-28 травня, та збирає гостей з усіх куточків України і навіть з-за кордону, – пише «Місто».

mriya_agroholding_bratina_2

Духовна частина святкової програми проходить в унікальній старовинній Свято-Троїцькій церкві ХІII-ХVІ століть на Даниловій горі, де богослужіння відбувається лише раз на рік. Архиєрейську Божественну літургію у древньому храмі звершив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. А опісля учасники фестивалю мали змогу оцінити роботи місцевих умільців на ярмарку ремесел та почастуватися на знаменитій «Волинській гостині».

mriya_agroholding_bratina_3

Родзинкою «Братини», як завжди, став гучний концерт за участі великої кількості талантів зі всієї України, адже в рамках фестивалю проходить також і конкурс виконавців сучасної української пісні та співаної поезії «Гремислава». Провели на «Братині» і багато мистецько-культурних подій, в тому числі й книжковий круглий стіл «Волинський літопис».

Уже котрий рік поспіль підтримує фестиваль і «МРІЯ Агрохолдинг». На організацію «Братини» Компанія спрямувала 50 тис. грн. благодійної допомоги. Завдяки цим коштам, організатори свята змогли запросити на музичну сцену спеціальних гостей гала-концерту.

mriya_agroholding_bratina_4

Агрохолдинг «МРІЯ» уже не вперше підтримує цей захід, оскільки він гуртує навколо себе велику кількість людей. А це свідчить, що він є цікавим та пізнавальним.

«Черговий раз ми беремо на себе фінансування музичної частини фестивалю та запрошення музичних гуртів. Сподіваємось, що підтримка «Братини» стане доброю традицією, і у наступні роки ще більше гостей не лише нашого регіону відвідають фестиваль», – зазначив старший менеджер із зв’язків з громадськістю Агрохолдингу «МРІЯ» Микола Вальчук.

mriya_agroholding-fire

Від admin