Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці, приуроченій 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир і цілісність. Відбудеться вона 14-15 липня у Марійському духовному центрі. Планується, що проща об’єднає близько 100 тисяч християн не лише з усієї України, а й з різних куточків світу. Про це під час наради зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

prosha-2018-1

«Загальнонаціональна проща у Зарваниці є однією з найчисельніших, тому цього року ми також очікуємо багато паломників. Для нас важливо, щоб проща об’єднала довкола себе якомога більше людей з усієї України. Хто причетний до організації прощі, має докласти максимум зусиль, щоб забезпечити високий рівень її проведення», – зауважив Степан Барна.

За словами архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, усі прощі в Зарваниці відбуваються на найвищому рівні, і слава про це святе місце розійшлася по всьому світу.

«Зарваниця належить до двадцяти найбільших відпустових місць. Цього року паломники об’єднаються у спільній молитві та прославлятимуть Бога. Дуже хочу, щоб усі, хто прибудуть на прощу, освятилися там, стали більше любити Бога і більше робити добра», – наголосив Василій Семенюк.

prosha-2018-2

Під час проведення прощі буде забезпечено дотримання громадського порядку, а також відбуватиметься супровід пішої колони прочан. Присутні обговорили питання водопостачання, пожежної безпеки, охорони, надання медичних послуг, ремонту доріг тощо. За підсумками наради голова обласної державної адміністрації дав відповідні доручення.

prosha-2018-3

Від admin