В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування двох вакцин – для профілактики дифтерії, правця та кашлюка та профілактики поліомієліту. Відповідні розпорядження оприлюднені на сайті Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

– З Тернопільської області надійшло повідомлення про летальний випадок при застосуванні серії 282Р6016А лікарського засобу (імунобіологічного препарату) вакцина від дифтерії, правця та кашлюка з цільноклітинним кашлюковим компонентом… Державна служба з лікарських засобів та контролю над наркотиками тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу, – йдеться у розпорядженні Держлікслужби за підписом голови установи Наталії Гудзь.

Аналогічне розпорядження про тимчасову заборону також видане стосовно вакцини для профілактики поліомієліту Імовакс поліо серії Р3А501V. у лікарнях вакцини повинні вилучити з обігу та помістити в карантин.

Обидва повідомлення про летальний випадок при застосуванні вакцин цих серій надійшли з Тернопільської області. Розпорядження діють до окремого рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

Нагадаємо, у Тернополі, за кілька годин після прививки померла 6-місяцна дівчинка.

unian_gryp_likarnia_242434

Від admin