Вища рада правосуддя звільнила Надію Ходачкевич з посади судді Тернопільського окружного адміністративного суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Дисциплінарну справу стосовно судді було порушено на підставі звернення Дениса Долинського, в якому зазначено про численні порушення, допущені, зокрема, суддею Ходачкевич Н.І. під час винесення постанови, якою задоволено у повному обсязі поданий 16 листопада 2015 року позов однієї особи до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації об’єднань громадян Житомирського міського управління юстиції, визнано протиправними та скасовано всі реєстраційні дії та реєстраційні записи щодо закритого акціонерного товариства «Житомирські ласощі» за період з  грудня 2010 року по березень 2011 року, а також реєстраційні записи щодо товариства з додатковою відповідальністю «ЖЛ»  з травня 2011 року по травень 2015 року. Прийняте судове рішення вплинуло на права та обов’язки ТДВ «ЖЛ», яке на підставі цього судового рішення 27 листопада 2015 року було виключене з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Конфлікт довкола фабрики «Житомирські ласощі» триває давно. Йдеться про корпоративну війну – фактично про спір про право власності на підприємство. Загострився цей конфлікт у грудні 2015-го. Тоді акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі» підтвердили свої права на Житомирську кондфабрику у Вищому адмінсуді, але заявили про неможливість потрапити на підприємство. На фабриці ж говорять, що «Житомирським ласощам» належить лише старе обладнання та «можливість випускати невідому продукцію». Всі бренди, в тому числі ТМ «Житомирські ласощі» та Zhytomir Sweets, зареєстровані на Ігоря Бойка.

Недавно ЗМІ повідомили, що бізнесмен Денис Долинський буде позиватися на державу Україна до Європейського суду з прав людини, аби отримати $1 млн компенсації. Саме в таку суму він оцінює збитки від втрати Житомирської кондитерської фабрики.

«Протягом місяця адвокати подадуть позов. Мова йде про компенсацію вартості моїх майнових прав, не статутного капіталу», — заявив Долинський на прес-конференції в «Інтерфакс-Україна».

Також адвокати Долинського вимагатимуть виконати рішення суду стосовно визнання права власності Ігоря Бойка та міноритаріїв. Це право було доведено в Житомирському окружному адмінсуді ще навесні 2016-го.

«Є два рішення суду, що вступили в силу, але не виконуються державою. У них підтверджується, що 97% цілісно-майнового комплексу належить Ігорю Бойку, решта — іншим учасникам. Але поліція нас на підприємство не допускає», — стверджував Долинський.

Бойко офіційно став засновником Житомирської кондфабрики у 2012 році, вклавши туди 800 тис. грн. Загалом у компанії два десятки співзасновників, серед яких і Долинський з часткою 1%.

Сам Бойко ще рік тому подав позов до Міжнародного арбітражного суду у Гаазі. У той же час українські правоохоронці підозрюють бізнесмена у розтраті 400 млн грн. У грудні минулого року суд обрав Бойку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нині фабрика перебуває під контролем власників «Житомирських ласощів». Її вартість оцінюють в 2 млрд грн.

42686726a82511e61ca072e59178cdbb

Ольга КУШНЕРИК

Джерело: Свобода 

Від admin