В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – квітень 2018 року за сприянням міськрайонного центру зайнятості працевлаштовані 1330 незайнятих громадян. 

Відповідно до Закону України « Про зайнятість населення» щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, у січні – квітні 2018 року 49 осіб направлені на громадські роботи в Управління соціальної політики Тернопільської міської ради для робіт, пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій, ГО «ТМГОРДІ «Дитина», в Тернопільську міську організацію товариства Червоного Хреста, ГО «Центр розвитку дітей з аутизмом та іншими розладами «Золотий ключик»» та  на роботи тимчасового характеру направлені 37 осіб у ТОВ «Вторма-Тернопіль» для збору вторсировини.

За цей же період  2018  року  3 чоловіки отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 1 чол. з числа молоді віком до 35 років.

З початку року по 56 підприємствах, які юридично зареєстровані у місті Тернополі та прийняли на роботу 81 безробітного Тернополя та Тернопільського району прийнято рішення про компенсацію витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

У січні – квітні  2018  року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували на обліку 142 особи з обмеженими фізичними можливостями, які проживають в м. Тернополі.  В результаті  проведеної  роботи  12 чол. працевлаштовані, в тому числі 5 безробітних на нове робоче місце з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску, 2 особи проходили підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві.

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи з початку 2018 року перебували на обліку 107 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, що проживають в м.Тернополі, мали статус безробітного та отримували допомогу по безробіттю – 79 осіб.  З початку року  8 осіб працевлаштовані за сприянням служби зайнятості, в тому числі 1 безробітний на нове робоче місце з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску, 1 чол. отримав одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 1 особа проходила підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві.

За станом на 01 травня 2018 року на обліку у центрі зайнятості перебуває 75 військовослужбовців – учасників АТО, з них мають статус безробітного 47 осіб та отримують виплати по безробіттю – 41 безробітний. Проводиться відповідна робота щодо сприяння їм у підборі підходящої роботи.

padekite-kitiems-nenuskriausdami-saves-5263eebf2e073_5afb090f1496a

Від admin