dayu_dubaТернопільська галерея «Бункермуз» на Міжнародному ярмарку мистецтв Kyiv Art Fair представить проект художника Віталія Агапєєва (Тернопіль-Київ) «Перетин».

Відкриють експозицію та репрезентують галерею цієї середи, 23 травня, у комплексі Торонто-Київ, бокс В22 на нульовому поверсі. Початок о 19.00.

На Kyiv Art Fair покажуть художні спецпроекти, а також масштабну виставку, де розмістять понад чотири сотні картин та інших творів мистецтва, наданих тридцятьма трьома галереями з України, Грузії, Німеччини, Данії, Польщі та Великобританії.

Арт-директор галереї «Бункермуз» Ярослав Качмарський:

— Kyiv Art Fair — одна з найзначніших мистецьких подій України та єдиний такий ярмарок мистецтва, де свої надбання показують великі галереї. Організатори відібрали лише кілька регіональних українських галерей — серед них наша. Мистецька інституція з Тернополя вперше бере участь у цьому заході. Для «Бункермуз» — це ствердження себе на культурній мапі Україні.

Віталій Агапєєв:

— Основа «Перетину» створена у вигляді графічного манускрипту — кожен новий лист розкриває новий спосіб трансгресії. Попри рівноправність із зображенням, наявність текстової частини не створює монополію на зчитування усіх смислів, а лише підводить до необхідного вектора ідейного поля. Ми приречені на спостереження постійного розпаду та синтезу всередині та ззовні нас, поки не досягнемо свого фізичного ліміту. Ця діалектична трансформація наш постійний супутник життя. Інколи ми можемо грати з нею, інколи вона грає з нами. Саме це стимулює нас до постійних видозмін, однак органічно цей процес може відбуватись лише за наявності міцного внутрішнього стержня. Однак, знаходячись на грані своїх можливостей легко впасти у відчай, відмовитись бачити новий горизонт, оскільки виникає страх побачити там себе зміненим. Але саме усвідомлення себе, як модальної та динамічної структури, що стимулює у собі постійні метаморфози дає один із головних ключів трансгресії.

dayu_duba

Довідково:

Галерея «Бункермуз» діє з 2010 року. Основні художники: Дмитро Стецько (Тернопіль-Київ), Віталій Довгасенко (Тернопіль), Ліланд Беті (США), Віталій Агапєєв (Київ), Володимир Чорнобай (Тернопіль), Олег Сусленко (Жовква).

Основні виставки: арт-проект «Парк супрематичного мистецтва» Анатолія Федірка, групова виставка Addicts of Ternopolis кураторства Вови Воротнєва, виставки медіа-арту до фестивалю «Гамселить», персональні експозиції Дмитра Стецька «Вітрила часу», Віталія Довгасенка «Блакитна лінія», Андрія Хіра «Забобони», Володимира Костирка «Художник і модель», Гагіка Кургіняна «Доброго ранку, Сайгоне!» та живопису Сергія Гая.

 

Від admin