«Традиційно 23 травня ми відзначаємо День Героїв. У цей день вшановуємо українських вояків – борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, українських січових стрільців та вояків Української Повстанської Армії та діячів ОУН, – йдеться у зверненні очільника області на сайті ОДА.

barna-vyshyvanka

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої держави, це свято величі духу українських воїнів, які є символом незборимості Української Нації.

Завдяки цій даті сьогодні ми маємо можливість згадати всіх, хто піднявся на боротьбу за вільну, незалежну, українську державу та згадати яскраві приклади героїзму всіх відважних та незламних борців та захисників рідної землі.

Сьогодні історія повторюється. І ми маємо вже новітніх Героїв, які захищають Україну від російського окупанта. На жаль, ця боротьба не без втрат, жахлива та трагічна… Тернопільщина, зокрема, втратила понад 90 кращих своїх синів. І не лише у російсько-українській війні. Маємо семеро Героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані під час Революції Гідності. Саме тому наше завдання – шанувати їхні родини та берегти світлу пам’ять про загиблих.

Бачимо, що в кожному поколінні українців народжуються Герої, котрі піднімаються на боротьбу та ціною часто власного життя виборюють перемогу. Завдяки їм ми сьогодні можемо будувати європейську, демократичну та гідну державу. Завдяки їм ми живемо, працюємо та розвиваємося. І завдяки їм наша держава Україна – вільна і сильна і вона є!

Тож, згадаймо усіх наших воїнів, захисників, борців, Героїв… Вклонімося низько перед їхніми подвигами, мужністю та жертовністю. Молімося за те, щоб наші військові, які сьогодні тримають оборону на східному фронті, якнайшвидше повернулися додому з перемогою!

Cлава Україні! Героям слава!

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна

 

Від admin