В Інстаграмі дівчата, які надають послуги нарощення вій або нігтів, часто публікують свої графіки роботи, і пишуть оголошення типу: «Кісулі, майте на увазі, цього місяця в мене вже вільних місць немає. Відкритий запис на осінь 2023 року і зиму 3254-го».

Так ось, що я хочу сказати. Поки наші люди не будуть так само потребувати священиків, як нині вони потребують нові манікюри, наша держава не може називатися християнською.

Люди нашого часу начхали на справжню духовність і аскезу. Їм не треба священик-духівник, їм потрібно священик-чарівник. Різниця між цими образами в тому, що духівник каже людині, що їй робити, а чарівник робить усе за неї (начебто робить).

От ви тільки уявіть, запис у мене на стіні: «Друзі, вибачте, але запис на треби в мене на цей рік вже закрито. Похоронів не приймаю. Хрещення лише третій дитині в сімї. Вінчання лише після року катехизації. Можете жалітися хоч патріарху – список клієнтів уже закрито». Смішно та сумно водночас. Чесні та совісні священики залишаються незатребувані. А от всілякі аферисти, чудотворці, екзорцисти збирають повні храми – show most go on.

Хоча, в цьому всьому ажіотажі довкола манікюрів є психологічне підґрунтя. Це одна з небагатьох процедур для покращення вигляду, яка не потребує зусиль, тільки плати гроші. Якщо ти жирна (як я), то єдина твоя надія це манікюри і макіяжі. Ще татуювання роблять, – це ж тієї самої серії – внутрішні проблеми вирішують зовнішніми маніпуляціями. Звісно, це не допоможе, бо якщо ти жирна, але з класним макіяжем і нігтями, ти все одно жирна.

І запам’ятайте. Цей світ приймає вас тільки, коли ви будете в рамках 90-60-90. А от Церква приймає тебе такою чи таким, навіть якщо 90-60-90 – це тільки твоє лице. Подумайте, хто вас любить більше?

salon

Євген ЗАПЛЕТНЮК

Джерело: Про Те

Від admin

Один коментар до “Тернопільський священик розповів, куди потрапляють жінки без попереднього запису”
  1. То той священник бідкається ,що в нього бізнес не йде? І журиться ,що дівчата до манікюрщиць йдуть а до нього не хочуть, а що він може запропонувати?… а точно, він здається перелічив список платних послуг типу вінчання ,похорон, хрещення)))Біднятко яке горе, невостребуваний він))) а тако щоб ноженьками своїми святими піти до прочан які потребують допомоги і надати ту допомогу безоплатно то ніяк??? Лише цікавить бізнес??? Збожеволіти, аж шкода того хлопа та люди підіть киньте йому пару гривень і заповніть його вільний робочий час най вже не голосить на пів світу ,що він не затребуваний.В мене вуйко в Канаді то там священник ходить по людям помагає копати ,сапати городи людські миє старих і хворих, і скоріш за все не стогне що ніхто не причащається в нього. А тут йой боже ,йой люди , такі добрі священники стільки всього вміють а ті дівулі ходять до манікюрщиць-горіти їм в аду синім полумям!!!

Коментарі закриті.