Про соціально-правовий захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, йшлося на черговому засіданні жіночого клубу «Берегиня», який діє в Козівському районному центрі зайнятості. Гостем зустрічі була начальник служби у справах дітей Козівської районної державної адміністрації Марія Озерянська.

Вона розповіла членам клубу про роботу служби, розтлумачила законодавчі поняття, які стосуються соціально-правового захисту дітей, виокремила категорії дітей, які потребують допомоги та підтримки. Крім цього, пані Марія наголосила, у якому випадку надається дітям статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування та дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах та яку відповідальність несуть батьки.
Представник РДА також навела статистичні дані щодо кількості дітей, які перебувають у них на обліку. Присутні дізналися про те, що працівники даної служби допомагають вирішити питання щодо форм влаштування дітей, пріоритетною серед яких є сімейна, беруть участь у судових процесах з метою надання соціального захисту особистих, житлових і майнових прав та інтересів неповнолітніх, роблять все для того, щоб поліпшити ситуації в родинах, створити належні умови щодо утримання, виховання та навчання дітей.
Та найцікавішим для жінок було послухати реальні історії конкретних дітей та родин, які розповіла гість. Присутні також поділились досвідом з даної проблематики, своїми думками та почуттями.
«Причину сімейних негараздів нерідко доводиться, як детективам, віднаходити нам самостійно, доклавши багато зусиль та часу. Проте, нашим кредом є розуміння того, що кожна дитина повинна отримати опіку, родинне тепло, матеріальну допомогу, освіту тощо», – зауважила Марія Озерянська.
dytyna-shkola1

Від admin