Сонячна електроенергія – це економічно вигідно та екологічно чисто. Саме тому влада на місцях активно приєднується до загальнодержавної ініціативи щодо переходу на «чисту» енергію і надає підтримку населенню при придбанні сонячних панелей.

Як це виглядає в розрізі регіонів України розповів у прямому ефірі Громадського радіо Юрій Шафаренко – директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, повідомляють в управлінні комунікації та зв’язків з громадськістю.

«У Житомирській області діє регіональна програма, за якою з обласного бюджету відшкодовується 20% вартості або суми кредиту на купівлю сонячної станції. У Тернопільській області також компенсують 20% суми кредиту на сонячні панелі. Жителям Вінницької області, які хочуть встановити приватні сонячні станції, повернуть 15% суми кредиту, а приватним домогосподарствам Львівщини – 10%», – поінформував Юрій Шафаренко.

Допомагає населенню стати менш енергозалежним та перейти на «сонячну енергію» й влада таких міст, як Хмельницький та Броди. Там усім охочим встановити сонячну станцію повертають 10% від вартості робіт.

Нагадаємо, на державному рівні для усіх приватних домогосподарств, які встановлюють сонячні станції потужністю до 30 кВт, працює «зелений» тариф. За цим тарифом власники СЕС можуть продавати надлишок згенерованої електроенергії у мережу.

9999

Від admin