ІІІ-тій Чемпіонат Тернопільщини 2018 року серед юнаків зі спортивного туризму з виду водний туризм в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячений 85-річчю з дня народження Степана Будного – поета, вчителя, журналіста, знову зібрав шанувальників цього виду спорту Тернопілля. Цьогоріч організаторів та юних спортсменів-туристів поманили до себе терени Теребовлянського району, де на околиці села Струсів і відбулись ці цікаві та пізнавальні випробування.

Організували змагання для дітей працівники Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Тернопільська обласна федерація спортивного туризму.

Спортивний азарт і жага перемог загострюється навесні, коли природа прокидається та наповнюється барвами та ароматами, відтак, весняна пора була гарною попутницею у випробуваннях для юних туристів.

Три змагальні дні загострювали бойовий дух і додавали наснаги. 25 квітня, відразу після відкриття чемпіонату, учасникам довелося сідати у човни та катамарани, щоб поборотися на дистанції «спринт».

У класі суден «байдарка-двомісна К-2» фінішну стрічку першою перетнула команда Бучацького району, відповідно, друге і третє місця здобули команди Черниховецької ОТГ (юнаки) та Козівського району.

У класі суден «катамаран-двомісний С-2» фінішну стрічку першою перетнула команда Черниховецької ОТГ (юнаки), відповідно, друге і третє місця здобули команди м.Чорткова та Збаразького району.

Наступного дня змагань учасники випробовували своє вміння та сили на дистанції «слалом».

У класі суден «байдарка-двомісна К-2» фінішну стрічку першою перетнула команда Бучацького району, відповідно, друге і третє місця здобули команда Черниховецької ОТГ(дівчата) та Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (ТОКЦТКСЕУМ).

У класі суден «катамаран-двомісний С-2» перше місце виборола команда Черниховецької ОТГ (юнаки), друге і третє місця здобули команди з Чорткова та Бучацького району.

Третім випробуванням вмінь та навичок учасників були виступи на каяку. Перше місце виборов Денис Попович з Черниховецької ОТГ, а друге і третє – Віталій Кузевич та Сергій Процик з Бучацького району.

У день урочистого закриття змагань весняно-літнє сонце та весняні пахощі дерев та квітів, що цвіли навколо, сприяли святковому настрою учасників та суддів.

Переможцями і призерами ІІІ-го водного Чемпіонату серед юнаків стали команди: Бучацького району – керівник-тренер Ірина Гуцул, Черниховецької ОТГ – керівник-тренер Ігор Попович, міста Чорткова – керівник-тренер Іван Панчук, що посіли відповідно перше, друге і третє загальнокомандні місця.

Однозначно, що лише за умови наявності благодійників та відповідального ставлення установ-організаторів до проведення та організації змагань, спортивні випробування були проведені на високому організаційному рівні. Особливу вдячність необхідно висловити директору ТОВ «Зорепад» Сергію Іванову, директору Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимиру Ванджурі, заступнику директора Струсівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Степана Будного Любові Гривняк і директору школи Юрію Лавриніву та благодійникам: українській мережі туристського спорядження «Ґорґани», виробнику «Турбат» – торговому представнику Роману Задорожному та керівнику туристсько-спортивного клубу «Тернопіль» Олександру Рибакову, місцевому господарю Роману Чабану.

Нехай туристські стежки, наполегливість, здоровий спосіб життя сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристських дистанціях, – підсумував завідувач організаційно-масовим відділом Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Роман Романишин.

3983_615x462

Від admin