В місті Кам’янське Дніпропетровської області відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів з вадами слуху. Участь у змаганнях взяли представники дев’яти областей України та міста Києва. Загалом змагалися 67 спортсменів, з яких 26 юнаків та 41 дорослий (четверо з них – заслужені майстри спорту України, дев’ять – майстри спорту України міжнардного класу, семеро – майстри спорту України).

Тернопільський центр та ДЮСШІ «Інваспорт» представляли двоє спортсменів серед молоді до 15 років – Віталія Мороз, яка виступала серед дівчат, та Ілля Султанов, який змагався серед юнаків.

В управлінні фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА зазначили, що тернополяни продемонстрували такі результати:

Мороз Віталія – 100 м на спині – ІІ місце, 50 м батерфляй – ІІ місце, 50 м на спині – ІІ місце, 50 м вільний стиль – 6 місце, 100 м вільний стиль – 6 місце;

Султанов Ілля – 100 м батерфляй – І місце, 50 м батерфляй – І місце, 200 м комплексне плавання – І місце, 50 м вільний стиль – І місце, 100 м вільний стиль – І місце. До речі, на двох останніх дистанціях Ілля виконав норматив кандидата у майстри спорту України.

Готували спортсменів до змагань тренери Федчишин Ольга, Мазур Світлана та  Дзюбановська Марина.

Додамо, що ці змагання є відбірковими для участі у чемпіонаті Європи, який проходитиме в Польщі на початку липня 2018 року.

moroz-vitalina-05-2018-1

Від admin