Тернопільський художник Юрій Васильович Чумак представив експозицію своїх картин. Виставка його робіт відкрилась у бібліотеці для дорослих №4, що на масиві Східний, де  Юрій Васильович – частий гість. Експозицію із двадцяти шести картин художник вперше доповнив графічними роботами. Свої картини митець створює, ретельно вивчаючи історичні документи.

Також тема полотен – етнографія України, її вірування та традиції. Картини пана Чумака користуються популярністтю та поповнюють мистецькі колекції далеко за межами України. Художник каже, що навіть в Японії є його роботи.

Так, одна з робіт, що викликає дискусію зображає матір (символ України) з двома діточками – одне худеньке, а друге вгодоване. Чому така різниця – часте запитання глядачів?

“Але ж в нашій країні є зовсім бідні (“худенькі”) люди і заможні (“вгодовані”),  – матір мусить любити їх однаково. У тому і сенс”, – посміхається художник. Понад усе митець захоплюється живим спілкуванням з молоддю, дітьми, усіма, кому не байдужа доля країни.

На відкритті виставки були присутні студенти тернопільськіх коледжів та вузів, працівники музеїв, поцінувачі таланту Юрія Васильовича Чумака. Привітали славетного художника і студенти музичного училища.

5f8397a8e00e77916883acec3b4550bf

Джерело: TeNews 

Від admin