Виплати для українських пенсіонерів можуть збільшитися: зокрема, це стосується тих, хто може похвалитися великим трудовим стажем, але отримував маленьку зарплату на момент виходу на заслужений відпочинок.

В уряді зазначають, що цей процес активізується автоматично разом із зростанням мінімальної заробітної плати.

b15da6db09e8b602dc8bf56e3273804c

Кожний трудовий рік – плюс відсоток

В Україні на розмір пенсії впливає середньостатистична зарплата по країні, стаж людини і її власна зарплата. Кожний відпрацьований рік збільшує пенсію на 1%. Пенсія українців, у яких трудовий стаж значний, але була досить маленька зарплата, змінюватиметься на рівні “мінімалки”.

Кабінет міністрів прогнозує, що мінімальна пенсія такої категорії людей може вирости з 1490 до 1680 грн. Щоправда, станеться це не раніше того, як “мінімалка” в Україні підвищиться до 4200 грн. У міністерстві соціальної політики, в свою чергу, уточнили, що принцип “рівні умови для всіх” і формулу нарахування пенсій міняти не збираються, а мінімальні пенсії планують підвищувати за рахунок зростання мінімальної зарплати.

Скільки від мінімалки дістанеться українському пенсіонеру?

 

Згідно з чинним законодавством, українці, які виконали вимоги щодо стажу, при досягненні 65 років повинні отримувати як мінімум 40% “мінімалки”. Згідно із законом, для жінок необхідно 30 років стажу, для чоловіків – 35 років. Українським пенсіонерам залишається чекати, чи підвищать “мінімалку” в 2018 році, як наобіцяли у Гройсмана торік. Якщо уряд в якості виключення стримає слово, пенсіонерам зможуть розраховувати на зростання пенсійних виплат.

 

Джерело: Знай 

Від admin