Тернопільщина отримала 140 високоякісних стент-систем, вироблених у США та Європі, що пройшли суворий контроль і є повністю безпечними для життя й здоров’я українських пацієнтів. Про це повідомила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Чергова партія стентів вже в регіонах! Переконайтеся, що ваші близькі та родичі знають про урядову програму екстреного стентування і те, що ніхто не має права вимагати від них коштів за стенти. Всього медзаклади в областях України отримали 5323 стенти – це додаткова поставка до 4657 стентів, котрі були відправлені в регіони минулої осені», – зазначила Уляна Супрун.

Разом зі стентами в області також розвезені необхідні медичні вироби для їхнього встановлення. Вони є в медзакладах, де забезпечують екстрену допомогу пацієнтам з інфарктом міокарда.

Серед цих медзакладів – 24 сучасних кардіоцентри, які надають безоплатну допомогу при інфаркті щодня та цілодобово.
«Щоби кожен пацієнт зміг отримати якісну допомогу при інфаркті якомога швидше – ми разом з урядом та регіонами розбудовуємо мережу таких кардіоцентрів. Цьогоріч у бюджет закладено фінансування для відкриття ще 13 кардіоцентрів в 11 областях», – підкреслила Уляна Супрун.

Всього до кінця року у регіони буде поставлено 20 000 стентів – як показує середня річна статистика, цього має вистачити, щоби надати безоплатне стентування всім, кого спіткав інфаркт та потребує термінової допомоги.

Більше про урядову програму надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда – http://moz.gov.ua/kardiocentri

Від admin