Голова Тернопільської ОДА Степан Барна долучився до XIII Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» й пожертвував на придбання обладнання дітям з вадами слуху свій одноденний заробіток. Цьогорічна акція проходить під гаслом «Почуй світ!». Очільник краю щорічно підтримує дану ініціативу, – повідомляє прес-служба ОДА.

Акція «Серце до серця» триває майже місяць, з 2 до 22 квітня, в усіх регіонах країни за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства культури України. Її мета – збір коштів на придбання медичного обладнання для обласних дитячих лікарень України.

barna-serce-2018-1

За кошти, які будуть зібрані у Тернопільській області, закуплять сучасне медичне обладнання для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Зокрема, заклад отримає обладнання для своєчасного виявлення втрати слуху. Діагностика та лікування дітей області цим обладнанням здійснюватиметься безкоштовно.

barna-serce-2018-4

У нашому краї до участі в акції залучено близько 600 волонтерів – учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій. Зібрані кошти волонтери переказують на рахунок Фонду, а квитанції приносять в штаб.

Штаби акції та загони волонтерів працюють у кожному районі області. У Тернополі штаб акції діє на базі Молодіжного центру – Тернопіль (вул. Й.Сліпого, 3, каб.3).

barna-serce-2018-2

До того, ж як наголошують організатори, 50 кращих волонтерів акції влітку зможуть взяти участь у сплавах річкою Дністер та відвідати музичний фестиваль «Вудсток-Україна – 2018», який пройде на початку серпня на території аеродрому «Цунів», що розташований у селі Заверещиця Городоцького району на Львівщині.

На Тернопільщині акцію проводить відділ сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з представництвом Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

barna-serce-2018-3

Довідково, у 2017 році під час акції зібрано 244 тис. 102 грн. та закуплено для офтальмологічного відділення Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні: – авторефрактометр HRK-7000 HUVITZ (1 шт.); – щільова лампа LS-3 та стіл (1 шт.); – апарат для динамічної офтальмохромотерапії «Радуга» (1 шт.). Загальна сума зібраних коштів у Тернопільській області за попередні 12 років – 1 млн. 312 тис. 657 грн.

Від admin