barna-lego-04-2018-1Чотири пілотні школи, які впроваджують на Тернопільщині реформу нової української школи, отримали сучасні розвиваючі конструктори LEGO Playbox. Дидактичні матеріали, а також набори «Шість цеглинок» для кожного учня передав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

Завдяки сучасним конструкторам втілюватиметься унікальна технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику рук і творчо мислити.

barna-lego-04-2018-2

За словами Степана Барни, одним з пріоритетних завдань для області є розвиток освіти та покращання якості освітніх послуг: «Сьогодні ми на конкретному прикладі бачимо, як держава підтримує освіту, є розуміння зі сторони Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Нова українська школа дозволяє змінити підхід до навчання дітей, тому ми зацікавлені, щоб таких кампаній як з LEGO було якомога більше. Готові стимулювати ті школи, які даватимуть учням якісні та нові знання, а також постійно вдосконалюватимуться».

Конструктори, які отримали учні чотирьох пілотних шкіл: Чортківської ЗОШ №7, Козівської ЗОШ №1, Підволочиської ЗОШ та Збаразької ЗОШ №1, впроваджені у навчальний процес. Вони допоможуть першокласникам розвивати як логічне мислення так і моторику пальців, всебічно розвиватися в ігровій формі. Про це наголосила начальник відділу освіти Тернопільської ОДА Ольга Хома.

barna-lego-04-2018-3

За попередньою інформацією, близько 700 перших класів області отримають конструктори LEGO уже в травні для впровадження нової української школи. Усі матеріали дітям нададуть безкоштовно.

barna-lego-04-2018-1

Від admin