Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей – традиційна довгоочікувана подія, яку на своїх могутніх крилах приносять перші провісники весни і тепла –  лелеки. Щороку працівники книгозбірні роблять усе можливе і неможливе для того, щоби кожне нове свято було не схоже на попереднє, але водночас не втрачало свого сакрального змісту – плекати в дитячих душах і серцях любов до книги і читання.

Цьогоріч Тиждень дитячого читання для користувачів обласної дитячої бібліотеки перетворився на суцільне свято, сповнене безлічі приємних несподіванок, книжкових, дозвіллєвих і творчих новинок. Відкриття Тижня розпочалось у понеділок, 26 березня  розважально-пізнавальним святом «Книжок країна чарівна чекає нас у гості», яке увінчалось веселим флешмобом, що проходив на Театральній площі під гаслом «Ми читаємо! А ти?». Ідею акції радо підхопили книголюби з районних центрів Тернопільщини, надіславши фотозвіти про перебіг флешмобу на електронну пошту ТОБД.

У середу літературними смаколиками з власної «творчої кухні» «пригостила» маленьких читачиків відома тернопільська письменниця Леся Вознюк, а істинні книгомани насолоджувались оглядом виставок: «Смак коронованого слова», «Книги-ювіляри – 2018» та «НЛО» – нові літературні об’єкти на обрії  весняного мастріду.

Четвер – поетичний день, у якому все було поетично, а саме:  поетичні читання «Ну що б здавалося слова», під час яких учасники свята декламували твори знаних українських віршописців, а також відбувся поетичний дебют авторів-початківців «Мій перший вірш». Усіх шанувальників творчості неповторної Квітки Цісик згуртував поетично-музичний журнал «Чарівна квітка України», присвячений спогадам про тендітну українку, яка підкорила світ своїм дивовижним голосом, але на жаль прожила коротке, сповнене драматизму життя.

Безмежні можливості для творчих людей відкрила п’ятниця. Юних писанкарів об’єднав майстер-клас «Розмалюємо писанку разом», участь в якому взяла рекордна кількість юних майстрів та майстринь. Комфортний арт-простір бібліотекарі створили для художників-початківців, які з задоволенням зображали улюблених літературних героїв за допомогою фліпчарту, крейдяного мольберту, або в жанрі мегапопулярної  пісочної анімації.

Недільний ігроленд відчинив свою «казкову браму» для усіх любителів здорового, активного, корисного дозвілля. До послуг користувачів було представлено спектр розваг на будь-який смак –  Kinect-майданчик, пісочна анімація, а також рухливі, настільні та онлайн-ігри.

Завершальною ноткою Тижня дитячого читання стала пізнавальна вікторина «За казками Ганса Крістіана Андерсена», приурочена Дню дитячої книги та дню народження легендарного датського казкаря. Загалом, за приблизними підрахунками, під час святкового семидення в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей побувало більше тисячі відвідувачів.

Щиро вдячні усім шанувальникам книги та бібліотеки за те, що підтримали таке важливе загальноукраїнське свято і тим самим довели, що ми мудра читаюча, творча нація.

16167_1

Уляна Пилипчук – завідувач редакційно-видавничого сектору ТОБД

Від admin