У Гусятинському районному центрі зайнятості року відбувся навчальний семінар на тему: «Ефективне ведення сільського господарства». У заході взяли участь 14 осіб, серед яких ті, хто цікавиться підприємницькою діяльністю, сільські мешканці, соціальні партнери.

Директор Гусятинського РЦЗ Антон Череватий ознайомив присутніх з тенденціями ринку праці району, перспективами розвитку сільськогосподарського підприємництва в регіоні, можливостями відкриття власного бізнесу за сприяння служби зайнятості.
«Агрохолдинг “Мрія” готовий підтримати ініціативних громадян, бажаючих працювати і розвиватись у сфері бджолярства. Однією з вимог отримання допомоги від підприємства є проходження навчання та отримання документу державного взірця за професією бджоляр. У центрі зайнятості навчання за професією бджоляр може здійснюватись, у тому числі й за ваучером особам, віком старше 45 років», – поінформував директор РЦЗ.
З програмою підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік ознайомив начальник відділу агропромислового розвитку Гусятинської РДА Михайло Новінчук. Увагу приділив тваринництву, рослинництву та плодоовочівництву; розповів про дотації фермерам, а також які документи необхідно подати до Мінагрополітики для отримання коштів; підкреслив, що в результаті реалізації програм держпідтримки Уряд прагне затвердити статус фермера; поінформував про утворення кооперативів у районі та їх переваги.
Учасники заходу активно обговорювали свій досвід ведення сільськогосподарської діяльності та розглядали нові перспективні напрямки роботи у селі. Отримана інформація допоможе їм знайти додаткові можливості та активізувати власні резерви для матеріального забезпечення своїх родин.

Від admin