Від п’ятниці, 30 березня, дитячий садок  “Калинонька” закрили на карантин. Причина – спалах сальмонельозу. Перші діти почали хворіти ще в п’ятницю, 24 березня. Вихователі  запевняли батьків, що це ентеровірусна інфекція. Майже у всіх малюків були схожі симптоми. Десятки дітей, які відвідували дитсадок, на вихідних захворіли – почала підноситись температура до 39 градусів і з’явились розлади шлунку. Батьки почали бити на сполох, кілька малюків у важкому стані опинилися в районній та обласній лікарнях. На початку цього тижня на прохання батьків приїхали працівники Тернопільського обласного лабораторного центру,  взяли проби для аналізів. У четвер з’ясували – причина масової захворюваності інфекція сальмонели, пише Овід.

За інсайдерською інформацією ймовірною причиною спалаху сальмонельозу є яйця невідомого походження. Також батьки в приватних розмовах скаржаться, що курятину в дитсадок привезли неякісну.

Скільки достеменно дітей постраждало від інфекції сальмонели наразі невідомо, адже значну частину малюків батьки лікують вдома.

Від admin