Кажуть, її голос має гіпнотичну силу, здатний зачаровувати і навіть зцілювати. А ще, вона, що народилась і виросла на чужині, як ніхто розуміла глибину української душі, відчувала і відтворювала увесь її витончений драматизм у пісні.

Вона – це легендарна Квітка Цісик – американська співачка українського походження, володарка рідкісного колоратурного сопрано, виняткової галицької зовнішності і водночас заручниця фатальної долі, що так швидко забрала її від нас. Саме цій унікальній жінці було присвячено поетично-музичний журнал «Чарівна квітка України», що пройшов в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей в рамках відзначення 65-річчя від дня народження співачки. Учасники заходу дізнались багато цікавих фактів з життєвої та творчої діяльності талановитої вокалістки, а також прослухали записи пісень, які увійшли до збірників «Квітка» та «Два кольори».

Сама Квітка назвала ці диски «подарунком для всіх українців», просто подарунком, який у 1990 році був номінований на премію «Греммі». До альбомів увійшли пісні таких відомих українських авторів, як Володимир Івасюк, Богдан Лепкий та інших. А оскільки в радянській Україні ці платівки підпали суворій забороні, то меломанам доводилось їх переписувати у нелегальний спосіб. Щиро дякуємо нашим колегам – працівникам сектору естетичного виховання, які організували і провели цей чудовий захід і ще раз нагадали, що ми, українці, самобутня, працьовита, талановита і надзвичайно сильна нація!

IMG_4592

Уляна Пилипчук – редакційно-видавничий сектор ТОБД

Від admin