У квітні потерпілі від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також члени їх сімей отримають збільшені на 20 відсотківстрахові виплати.

З 1 січня запрацював механізм осучаснення щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві, які перебували на обліку у Фонді в 2008-2011 роках відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1053. У Тернопільській області таке підвищення торкнулося 1915 осіб або майже 90 відсотків від загальної кількості потерпілих, яким нараховані виплати за січень 2018 року та сотні членів родин, що втратили годувальника. Люди вже отримали виплати в лютому.

З 01 березня поточного року проведено ще одне підвищення розміру страхових виплат – на 20 відсотків. Відбулося зростання загальної суми виплат потерпілим (разом з індексацією) на 880 тис. грн. та особам, які мають право в разі втрати
годувальника на 25,3 тис. грн. За 2 місяці цього року структури управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області загалом виплатили потерпілим на виробництві та членам їх сімей 6,1 млн грн. та ще понад 404
тисячі на їх медико-соціальну реабілітацію.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років виплачується застрахованій особі з першого дня періоду, протягом якого дитина потребує догляду, але не довше 14 днів. Цей термін може бути збільшений у випадку, якщо дитина потребує стаціонарноголікування.

Листок непрацездатності видається лікуючим лікарем одному з працюючих членів сім’ї, або іншій працюючій особі. Розмір допомоги залежить від страхового стажу застрахованої особи: від 50 % середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 роки) і до 100 % (якщо стаж – понад 8 років).

Протягом перших двох місяців поточного року структурами виконавчої дирекції Фонду в області профінансовано 1,4 мільйона гривень допомоги за 1214 лікарняними листками у категорії «по догляду за хворим членом сім’ї», до якої включено і догляд за хворими дітьми.

Докладніше читайте на офіційному веб-порталі ФССУ.

Від admin