Головна дитяча книгозбірня області закликає юних тернополян весело та активно провести канікули – в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

За вікном досі біліють снігові простори, а в календарі та серці вже давно настала весна. Разом із першими лелеками в наше місто приходить чудове свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, яке дивує книголюбів розмаїттям літературної палітри та вражаючим діапазоном послуг і можливостей сучасної бібліотеки. Провести ці дні незабутньо-книжково юних тернополян  та їх  рідних запрошує Тернопільська обласна бібліотека для дітей.

Розпочалося святкове  семидення у понеділок, 26 березня пізнавально-розважальним  святом «Книжок країна чарівна чекає нас у гості» та веселим флеш-мобом «Ми читаємо! А ти?».

Середа, 28 березня потішить нас літературними смаколиками від Лесі Вознюк та дозволить відчути вишуканий «Смак коронованого слова» в «товаристві» книг – переможців легендарного конкурсу «Коронація слова».

Четвер, 29 березня – поетичний день, в якому усе поетичне, а саме:  поетичні читання «Ну що б здавалося слова», під час яких учасники свята декламуватимуть твори знаних українських віршописців, а також поетичний дебют авторів-початківців «Мій перший вірш». Усіх шанувальників творчості неповторної Квітки Цісик згуртує захід у формі поетично-музичного журналу «Чарівна квітка України».

П’ятниця, 30 березня – відкриє безмежні можливості для творчих людей. Юних писанкарів об’єднає майстер-клас «Розмалюємо писанку разом», а читачі – естети навчаться виготовляти оригінальні закладки для своїх «паперових друзів». У цей день діятиме селфі-акція «Я і моя улюблена книга» та відкриється арт-простір «Намалюй улюбленого літературного героя». Зробити це можна буде за допомогою фліпчарту, крейдяного мольберту, чи в жанрі мегапопулярної  пісочної анімації.

Недільний ігроленд, 1квітня відчинить свою «казкову браму» для усіх любителів здорового, активного, корисного дозвілля. До ваших послуг: Kinect-майданчик, пісочна анімація, а також рухливі, настільні та онлайн-ігри.

Закриття Тижня дитячого читання очікується в понеділок, 2 квітня. Не проґавте нагоди взяти участь в літературно-пізнавальній програмі «Я мудрість, бо я – Книга», в рамках якої пройдуть цікаві конкурси, ігри та розваги.

З нетерпінням очікуємо зустрічі з вами, дорогі наші книголюби! Адреса бібліотеки незмінна: вул. Коперника, 17.

Від admin