На споживчому ринку області в лютому ціни на харчі та безалкогольні напої в цілому зросли на 1,2%. Однак, на деякі товари ціни знизилися. Що подешевшало, а які продукти подорожчали повідомили в Управлінні статистики.

Найбільше подорожчали фрукти. На 5,6% та 3,9% зросли в ціні овочі та риба і продукти з риби. Крім того, на 1,7-1,2% стали дорожчими сметана, хліб, цукор, сир, на 0,9–0,3% – безалкогольні напої, кисломолочна продукція, м’ясо та м’ясопродукти, макаронні вироби. Водночас на 4,4% подешевшали крупи гречані, на 3,1% – яйця, на 1,6% – молоко, на 0,9 % – масло.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 3,3% у т.ч. тютюнові вироби – на 4,4%, алкогольні напої – на 2,0%. Одяг і взуття подешевшали на 2,5%, зокрема взуття – на 3,7%, одяг – на 1,7%.

Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення вартості оренди житла на 2,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,4%, у т.ч. вартість амбулаторних послуг зросла на 1,0%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,3%. Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,8% спричинено в основному подорожчанням проїзду в автодорожньому транспорті на 10,7%, палива та мастил – на 2,5%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 0,4%, що пов’язано з подорожчанням послуг мобільного зв’язку на 1,3%. Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 1,3%, повідомили на сайті Головного управління статистики у Тернопільській області.

Від admin