Суд призначив умовне покарання двом жителям села Окопи 1986 та 1995 років народження, що влітку відібрали у 14-річного хлопця срібний хрестик.

 

Обвинувачені у суді свою вину визнали повністю, повідомляє Терноград.

Інцидент трапивсяу Борщівському районі ще 19 липня 2017 року, однак певний час дитина про нього мовчала. Куди ж подівся хрестик, він розповів своїй бабусі у січні 2018 року. Згодом за справу взялись правоохоронні органи.

Як випливає із матеріалів справи, влітку 2017 неповнолітній Богдан С. Поїхав велосипедом до сільського магазину за морозивом. На сходах його перестріли дорослі односельчани Василь К. та Ігор П.

Вони, знаючи про наявність в дитини грошей, почали вимагати, аби той заплатив за них борг у сільську крамницю — біля 300 грн. Мовляв, не заплатить — то поб’ють.

Потім відібрали в нього срібний ланцюжок з хрестиком і змусили купити їм по пляшці пива. Згодом ланцюжок повернули, а хрестик, вартістю 908 грн, сказали, що віддадуть після оплати ним їхнього боргу.

Наступного дня дитина оплатила у магазині чужий борг у розмірі 250 грн, однак хрестика назад так і не отримала. Вимагачі його просто загубили, принаймні так у суді пояснив один із них. Загалом чоловіки заволоділи коштами свого неповнолітнього односельчанина на суму 1185 грн.

На час судового розгляду заподіяну шкоду неповнолітньому відшкодували. І він не наполягав на суворій мірі покарання для обвинувачених.

Як результат — суд визнав обох кривдників винуватими у кримінальному правопорушенні за ч.2 ст. 189 КК “Вимагання”, дав по три роки тюрми.

А на підставі ст. 75 КК звільнив обох від відбування покарання із випробовуванням, встановивши кожному по року іспитового строку. Про це йдеться у вироку Борщівського районного суду від 6 березня.

Від admin