Українська діаспора – це понад 20 млн. українців в світі, які є добрими промоутерами нашої держави на міжнародному рівні. Тому сьогодні ми активно працюємо в тому напрямі, щоб відновити спілкування зі всіма закордонними українцями та готові до співпраці з ними! Це підкреслив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття тренінгового проекту для молодих лідерів із представників української діаспори «Молодіжний лідер СКУМО», які приїхали до нас із 12-ти країн світу, – інформує прес-служба ОДА.

barna-20-03-2018-1

Мета проекту, який організовує Світовий конгрес українських молодіжних організацій спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією, – це підготовка майбутніх лідерів серед представників молодіжних організацій діаспори; проведення з ними системної роботи для розвитку кращих здібностей, визначення потенціалу та талантів; активне залучення в процеси розвитку молодіжного діаспорного руху та Світового конгресу українських молодіжних організацій; розбудові діаспорних структур задля кoнсoлiдацi? світового українства, збереження національно-культурної самобутності та змiцнення iснуючих і налагодження нoвих кoнтактів. Триватиме тренінговий проект з 18 до 24 березня.

barna-20-03-2018-3

«Хочу подякувати представникам всіх країн, які ви сьогодні представляєте за те, що на особистому рівні, на рівні громадському та політичному піднімаєте і ставите як пріоритет питання територіальної цілісності нашої держави. Дякуємо вам за те, що ставити також питання перед світовою громадськістю про визнання анексованого Криму територією України, і що також піднімаєте питання про звільнення й повернення Донбасу! Українці в світі мають робити все для того, щоб Україна була не об’єктом, а суб’єктом прийняття рішень на міжнародній арені. Тому для нас важливо, щоб ми будували майбутнє з усіма країнами, котрі нас сьогодні підтримують!», – наголосив Степан Барна.

Тернопільська область, за його словами, робить багато кроків назустріч українській діаспорі. Вона готова й відкрита для зустрічей, для співпраці, для обміну досвідом та спілкування.

barna-20-03-2018-2

«Ми зацікавлені у співпраці з українською діаспорою, щоб донести меседж, який буде стимулювати закордонних українців повертатися додому. Саме тому, напрацьовуємо стратегію повернення українців додому і вже готові запропонувати умови, котрі дадуть можливості вкладати гроші у розвиток економіки області і створювати власні підприємства. Ми гарантуємо їм абсолютну підтримку у реалізації бізнес-ініціатив. А також зацікавлені, щоб люди реалізовували себе на прикладі створення кооперативів та фермерських господарств. Адже сьогодні, виходячи з тих умов, які ми створили в Тернопільській області, наш регіон належить до трійки лідерів серед найбільш привабливих інвестиційних регіонів», – поінформував голова ОДА.

Від admin