У більшості аварій із потерпілими водії та пасажири були непристебнуті. А комусь із них пасок міг урятувати життя або ж допоміг уникнути травм голови.

Зокрема сьогодні на перехресті, поблизу села Бересток Заліщицького району, зіткнулися Ford Transit та Volkswagen Caravelle. Водій Volkswagen порушуючи ПДР, здійснив обгін безпосередньо на перехресті, не впевнившись у безпечності виконання свого маневру, зіткнувся з Ford Transit. Внаслідок зіткнення автомобіль Volkswagen заїхав у стовп.

35-річна жінка, яка сиділа на передньому сидінні Volkswagen, не пристебнулася паском безпеки і отримала серйозні травми. У неї, за попередніми даними, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, рвані рани обличчя, закрита травма живота, травма грудної клітки та перелом ребер. Ушкодження ніг отримали ще два пасажири цієї автівки, чоловіки 60 і 64 років.
Потерпілих забрала швидка. На місці події працювали слідчі.

До речі, за даними ВООЗ, невикористання пасків безпеки входить до п’ятiрки головних факторiв, що спричиняють смерть у разi ДТП – слідом за вживанням алкоголю, перевищенням швидкостi, нехтуванням вказiвками дорожнiх знакiв та невикористанням дитячих крісел.

Від admin