З настанням весни в проекті «Єднання поколінь», учасниками якого є близько сотні тернополян золотого віку, очікується додаткове пожвавлення. До концертних програм, оздоровчої фізкультури, зустрічей з фахівцями, доєднається інтерактивне навчання щодо користування соцмережамита екскурсії, – пише “Бізнес Компаньйон”.

nadal-babci-2018-2

Весну у проекті «Єднання поколінь» розпочали з Шевченківських читань

Щосереди та щонеділі у Тернопільському Центрі дозвілля ім.О.Довженка для тернопільських пенсіонерів проводять тематичні зустрічі. Ініціював такий формат додаткової турботи про старше покоління міський голова Сергій Надал. На його переконання, створення для таких людей можливості поспілкуватись між собою, обмінятись думками та цікаво провести час – є важливим елементом соціальної політики міста.

Як відомо, кожен місяць координатори «Єднання поколінь» намагаються робити тематичним. Березень присвятили – весні та жінці. На одній із перших березневих зустрічей учасниць соціального проектупривітавміський голова Тернополя Сергій Надал. Він побажав, щоб цей прекрасний період знаменував початок нових спільних звершень, а також з приємністю відзначив, що кількість людей на таких зустрічах щоразу збільшується.

«Я радий, що завдяки проекту «Єднання поколінь», ми можемо в якісь мірі віддячити вам – огорнути турботою та увагою. Мені приємно, що де-хто із вас уже не просто учасниці, глядачі, а й самі активно долучаєтеся до організації заходів», – зазначив у вітальному слові до учасниць Сергій Надал.

При цьому він вкотре підкреслив, що життєва мудрість та досвід сивочолих тернополян – справжній скарб для молодих поколінь. У той же час, коли юні жителі містаділяться своїми знаннями про сучасний світ, вони теж стають якоюсь мірою «провідниками». І саме такий взаємозв’язок поколінь є суттю даного проекту і дуже потрібен для правильного розвитку міської громади. «Бути потрібними, бути корисними один одному, дарувати радість спілкування – за майже півроку, відколи втілюється проект, ми бачимо, що він себе цілком виправдовує. Задоволені обидні сторони – і старші, і молодіші. Тож, тепер треба розширюватися, йти далі», – зазначає міський голова Тернополя.

В рамках місяця «Жінки» для учасників були проведені також «Шевченківські читання»: відомі твори про жінку та матір виконав актор Тернопільського драмтеатру Євген Лацік. Пісні за текстами Тараса Шевченка заспівала і Людмила Червінська. Власні вірші читала Леся Любарська – кавалер Ордена княгині Ольги третього ступеня, почесний працівник культури України, її виступ виявився сюрпризом для учасників зустрічі.

Студенти навчатимуть пенсіонерів користуватись соцмережами та гаджетами

Організатори зустрічей прагнуть урізноманітнити програму, бо хочуть, щоб учасникам було і приємно, і цікаво, і корисно. Тому, окрім літературних читань, концертів, переглядів фільмів та зустрічей з експертами, з весни додають «родзинки».

Як повідомила координатор проекту Ольга Гордієнко, досягнуто домовленостей про співпрацю із Тернопільським Національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка. Студенти цього закладу проведуть цикл навчальних занять для пенсіонерів щодо того, як користуватися соціальними мережами та сучасними інформаційними пристроями, – зокрема, телефонами, планшетами тощо на операційній системі Android.

При цьому для зручності учасників «Єднання поколінь» матеріал вкладатиметься у формі презентацій, а опісля кожен отримає роздруковану інструкцію, аби уже самостійно, у зручний для себе час, вдосконалювати отримані знання та навички.

На кінець квітня, за словами Ольги Гордієнко запланована виїзна зустріч – екскурсія у Збаразький замок.

Від admin