На один день, 16 березня, Тернопільська область стала майданчиком для активного обговорення важливих для життєдіяльності краю питань, а також для конструктивного діалогу та напрацювання спільного бачення підвищення фінансового забезпечення розвитку регіону. Адже вперше на Тернопільщині відбувається виїзне засідання Комітету ВРУ з питань бюджету за участі народних депутатів України, в тому числі й від нашої області, – інформує прес-служба ОДА.

barna-zasidannia-kom-03-2018

Як поінформував на початку засідання комітету його голова Андрій Павелко, за період каденції бюджетний комітет здійснив 25 виїзних засідань в регіони України, що дозволяє краще знайомитися з проблематикою регіонів, а відтак, ефективніше її вирішувати.

Серед пріоритетів роботи комітету на 2018 рік, за його словами, економічний ріст, посилення обороноздатності, будівництво доріг, децентралізація та розвиток людського капіталу. При цьому, завдяки активному сприянню бюджетного комітету відбулося запровадження Дорожнього фонду, в тому числі, й субвенції місцевим бюджетам на будівництво та утримання місцевих доріг.

«Сьогодні за спільною ініціативою облдержадміністрації та народного депутата України Тараса Юрика засідання комітету вперше в історії відбувається у Тернопільській області. В регіоні, який є лідером із впровадження реформи децентралізації за кількістю створених об’єднаних територіальних громад. Відповідно метою бюджетного комітету є вивчення проблемних питань, фінансове забезпечення розвитку регіону та сприяння вирішення цих проблемних питань надалі. Водночас, приємно відмітити, що завдяки спільній роботі Тернопільщина стає прогресивним регіоном, який за останні три роки стрімко розвивається та у багатьох рейтингах займає лідируючі позиції. А тому однозначно й надалі матиме підтримку бюджетного комітету», – підкреслив Андрій Павелко.

 

Від admin