Тернополянин Тарас Радь поповнив четвертою золотою нагородою скарбничку збірної України на XII Паралімпійських іграх в Пхьончхані (Республіка Корея). Наш земляк став паралімпійським чемпіоном в біатлоній гонці на 12, 5 км серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, – повідомляє «Укрінформ».  На трасі йому не було рівних, а також він не допускав промахів при стрільбі, чим відзначилися його суперники. Його перевага над суперником на фініші  змагань досягла більше хвилини.

Як пише «Апосторф», українець провів феноменальну гонку, закривши 20 з 20-ти мішеней на вогневих рубежах. Ходом Радь також був одним з кращих, випередивши цілу групу титулованих американців, які до початку гонки були фаворитами. Відтак, з чистою стрільбою на чотирьох вогневих рубежах Тарас Радь випередив на фініші американців Даніеля Кноссена та Андре Соула, яким дістались «срібло» і «бронза», відповідно (на фото – трійка призерів, Тарас Радь – в центрі).

taras-rad-olimp-2018-1

18-річний Тарас Радь – наймолодший член української збірної на Паралімпіаді-2018, є першокурсником факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Ось якими враженнями ділиться від виступу спортсмена президент Національного коітету спррту івналідів України Валерій Сушкевич у фейсбук: «Перший в історії українських зимових паралімпійських видів спорту паралімпійський чемпіон у 18 років!!! Так, Тарас Радь тільки що став чемпіоном ХІІ Паралімпіади на середній дистанції – 12,5 км у біатлоні. Шалений вітер, який здував навіть маленькі трикутники-відбійники на трасі, які «малюють» траєкторію траси. Оператори ледве утримують телекамери. А тернопільський чемпіон на 4-х рубежах стрільби не допустив жодного промаху. Він і американець – єдині, хто не допустив промахів. Саме українець та американець боролись за перше місце. І Тарас переміг! Четверте золото України у наймолодшого спортсмена нашої команди. 18-ти річний чемпіон в зимовій команді – уперше! Біатлон, середня дистанція, 12,5 км».937531

Додамо, що в активі збірної України наразі вже 10 нагород – 4 золотих, 2 срібних та 4 бронзових. Триватиме Паралімпіада до 18 березня.

 

Джерело: Управління фізичної культури та спорту

Від admin