Робоча зустріч щодо підтримки підприємництва та залучення іноземних інвестицій в Тернопільщину відбулася за участі Тернопільської обласної державної адміністрації та представників Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща за сприяння Тернопільського регіонального центру підтримки підприємництва. Сторони обговорили напрямки майбутньої співпраці, – інформує прес-служба ОДА.

Про те, що Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща у 2018 році має намір реалізувати проекти, у тому числі спрямовані на розвиток підприємництва, зазначив голова Фонду Мцей Фальковський. Також він наголосив, що з кінця 2013 року організація активно підтримує проєвропейські зміни в Україні, зокрема децентралізацію.

oda-13-03-2018-1

«Ми охоче підтримуємо ініціативу співпраці та готові до реалізації спільних інвестиційних проектів. На сьогоднішній день в області сформовано 40 об’єднаних територіальних громад, які володіють достатнім фінансовим ресурсом для реалізації, у тому числі співфінансованих проектів. Я переконаний, що майбутня співпраця стане одним з елементів сприяння розвитку області» – зазначив заступник голови-керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс.

Також в рамках співпраці передбачаються стажування в Польщі представників МСБ та місцевого самоврядування, навчальні поїздки, допомога в налагодженні контактів з польськими партнерами.

«Тернопільський регіональний центр підтримки підприємництва буде активно налагоджувати співпрацю з Фондом. Ми налаштовані сприяти написанню якнайбільшої кількості проектів та залучати значний фінансовий ресурс для розвитку сфери підприємництва області», – підкреслила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник.

Від admin