Голова Тернопільської ОДА Степан Барна відвідав фермерське господарство «Беріжок», що у селі Биківці Шумського району. Працює ферма з 2000 року і дає роботу та гідну заробітну плату майже п’ятдесяти працівникам у зимову пору та до вісімдесяти – в період весняно-польових робіт, – інформує прес-служба ОДА.

Сьогодні там здійснюється будівництво та реконструкція приміщень для розвитку тваринництва, адже на фермі є 253 поголів’я великої рогатої худоби, і тепер на меті у керівництва фермерського господарства підвищення якості та надоїв молока.

barna-korova-1

За словами Степана Барни, цьогоріч державна підтримка на розвиток кооперативного руху та тваринництва розрахована саме на мале та середнє підприємництво, на людей, які живуть у селі і прагнуть працювати вдома, а не за кордоном. Тому приклад фермерського господарства «Беріжок» є дуже позитивним та гідним уваги й підтримки як державної, так і місцевої влади.

barna-korova-2

«Люди, які тут працюють, не шукають заробітків за кордоном, а мають можливість працювати вдома і при цьому отримувати за свою роботу добру платню – в середньому 10-12 тис. Гривень на місяць. І ми як органи державної влади маємо максимально підтримати таких людей й створити їм всі необхідні умови для роботи. Відтак, 4 млрд. гривень із державної програми підтримки будуть спрямовані на розвиток тваринництва. А загалом на підтримку сільського виробника в Україні виділено 6,3 млрд. гривень», – нагадав Степан Барна.

barna-korova-3

Очільник області також додав, що було би дуже добре, якби люди активніше включалися в процес об’єднання у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, створювали малі сімейні ферми, займалися садівництвом та ягідництвом, щоб створювати зайнятість на селі і повертати наших заробітчан додому.

 

Від admin