З 1 квітня українські обленерго різко підвищать тарифи на постачання електроенергії, однак для українців подорожчання не буде настільки суттєвим.

 

Про це йдеться у статті “Realist“.

“Тариф на постачання електроенергії – це всього лише одна зі складових вартості “струму” для українців. Тому після різкого зростання вартості послуг обленерго тарифи на саму електроенергію можуть вирости не так значно”, – сказано в публікації.

Зазначається, що RAB-тариф може збільшити вартість послуг обленерго в кілька разів. Водночас, як то кажуть в консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), електроенергія для населення в 2018-му може подорожчати приблизно на 20%.

Глава НКРЕКУ Дмитро Вовк ще до того, як ввели RAB-тарифи, прогнозував, що вартість електроенергії може зрости приблизно на 10%.

Як відомо, RAB-тарифи почнуть діяти в Україні з квітня цього року, але не для всіх обленерго, а тільки для тих, хто виконає певні умови. Так, компаніям необхідно позбутися від боргів перед “Енергоринком”, підготувати документи з обгрунтуванням, звернутися в НКРЕКУ. З огляду на те, що RAB-тарифи в кілька разів дозволяють збільшити прибуток (якщо говорити про всі компанії, то мова може йти про додаткові близько 30 млрд грн), переходити на них вигідно всім компаніям.

Від admin