Житель Тернопільського району потерпів від рук пройдисвіта розмістивши в мережі інтернет оголошення про продаж товару . Краянин не переконався в зарахуванні коштів, в результаті чого втратив дороговартісний котел. 

Від цієї схеми потерпіло чимало жителів Тернопільщини. Шахраї не залишили й осторонь 62-річного мешканця села Романівка. Краянин розмітив оголошення про продаж майна на інтернет –сайті «ОLX». Того ж дня до нього зателефонував псевдопокупець, який одразу погодився придбати товар. Незнайомець дізнався реквізити банківського рахунку, аби переказати кошти.
Згодом на мобільний телефон продавця прийшло неправдиве сповіщення про зарахування 13 000 гривень. Заявник нічого не підозрюючи відправив товар автомобілем, який очікував під його будинком.
Вже ввечері перевіривши стан рахунку він зрозумів, що його ошукали, адже будь-яких коштів не надходило. За допомогою звернувся до поліцейських.
За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.
Поліцейські наголошують мешканцям краю бути уважними та перевіряти всі дії, які ви здійснюєте в мережі-інтернет та за допомогою своїх банківських рахунків.
Аферисти надсилають неправдиві сповіщення про зарахування готівки, а громадяни не звертають уваги на телефони адресата. Пройдисвіти обирають надзвичайно похожі номера з яких приходять офіційні сповіщення фінансових установ.
Якщо ви  стали жертвою аферистів, телефонуйте на лінію «102».

Від admin