Для хлопчика, який проходить лікування в Тернопільській гематології, терміново потрібно донори на тромбоконцентрат з 2+ групою крові (бажано чоловіки, віком 20-45р, без шкідливих звичок).

В 2014 році у Максима виявили мієлодиспластичний синдром і розпочалось довге лікування. Після курсу лікування у хлопчика настала ремісія, а в 2017 році хвороба знову запрогресувала. Потім Максиму зробили пересадку кісткового мозку і здавалось, що хвороба відступила, але стався рецидив. Майже все лікування хлопчик проходив у Києві, а частину в Тернополі. Зараз стан Максима знову погіршився і йому двічі на тиждень вливають тромбоцити. Підходять донори лише з 2+ групою крові.

Мієлодиспластичний синдром – це група захворювань при яких кістковий мозок не виробляє достатньо здорових клітин крові. До мієлодиспластичного синдрому належить група захворювань крові та кісткового мозку. В нормі, кістковий мозок виробляє стовбурні клітини крові (незрілі клітини), які через деякий час ці клітини дозрівають в повноцінні зрілі клітини крові. З стовбурової клітиниможуть утворюватися клітини мієлоїдного або лімфоїдного ряду. З незрілих лімфоїдних клітин розвиваються лейкоцити.

Усі деталі – тут!

+380669969717 – Таня, мама хлопчика.

18d8b78a-3dc2-4dcc-a442-df2b7f71d9d5

Від admin