За останні роки попит на секонд-хенди в Україні зріс у кілька разів. Якщо зайти зараз в будь-який подібний магазин, то можна побачити величезну кількість людей, а іноді навіть довгі черги. І це не дивно, не у всіх зараз вистачає фінансів ходити по дорогих бутіках, а одягатися красиво хочеться всім. При цьому важливо, що у секондах нерідко можна знайти не тільки дешеву фірмову річ, а також абсолютно новий одяг.

Про те, як не помилитися у виборі «обновки» розповіла імідж-стиліст, майстер з пошиття жіночого одягу Альона Колот, з якої ми вирушили в один з київських секонд-хендів.

Знижки

«Перш ніж йти за покупками до секонду переконайтеся, що сьогодні день найбільших знижок, – відразу почала давати настанови Альона, як тільки ми зайшли до магазину. – Ось ми потрапили на 60% -ві знижки. А є дні, коли вони ще вище».

Підійшовши до стійки з сукнями, експерт досвідченим оком відразу вибрала одне.

 

«Ось це можна відразу брати, не роздумуючи – підійде будь-якій дівчині на вечір, – сказала вона. – Плюс його: недорога ціна і хороша тканина».

Після цього вона відразу витягла інше плаття.

2 (2)

«А ось це я б не радила брати. Його надінуть тільки один раз – невигідне грошове вкладення, при невеликому бюджеті », – сказала вона.

Фірмові речі також траплялися на нашому шляху.

3

«Це брендова річ для щоденного використання. Коштує копійки, але виглядати буде добре», – зазначила Альона Колот.

Якість

Також імідж-стиліст зазначила, що не потрібно відразу відмовлятися від якісних речей з невеликими дефектами.

«Їх можна приховати за допомогою нашивок і всіляких обробок, – повідомила вона. – А ось при виборі джинсового одягу, я б порадила звернути увагу на місця в районі ліктів і колін (щоб не було сильно витягнуте), і переглянути, наскільки зношені шви, інакше річ довго не прослужить».

Крім цього, Альона Колот ще дала кілька порад, як не помилитися з вибором одягу.

«При виборі верхнього одягу, дивимося на підкладку в районі низу рукавів і при вході у кишені – ці місця схильні до зносу в першу чергу, – підкреслила експерт. – При виборі ж трикотажних речей, потрібно звертати увагу на наявність і кількість катишек, розтягнутість у ліктях, і стан горловини вироба».

Маленька хитрість

Звичайно, не могла Альона Колот залишити наших читачів без невеликого лайфхаку, який може допомогти приберегти річ, яка вам сподобалась ​​до дня найвищих знижок.

«Ось один із засобів, яким зі мною поділився знайомий: відривають акуратно гудзик, при цьому залишаючи його собі. Звичайно, що при величезному виборі одягу, люди не стануть вибирати виріб без наявності всіх гудзиків, і ця річ пролежить до таких знижок, що ви її зможете забрати за безцінь, – підморгнула стиліст. – Але пам’ятайте, це не завжди може спрацювати, т.к. зараз дуже великий вибір у магазинах фурнітури, і підбір нових гудзиків не складе великих труднощів».

5

Також варто відзначити, що зараз у секонд-хенді можна купити просто все що завгодно, навіть купальники. Альона Колот закликає не завжди гнатися за дешевизною.

«У секонді не слід купувати речі, які можуть завдати шкоди здоров’ю. До них відносяться: дитячі м’які іграшки, шапки, нижню білизну і купальники, матраци та постільну білизну, а так само взуття, тому що воно приймає положення стопи першого власника », – резюмувала вона.

Джерело: znaj.ua

Від admin