Працівники Борщівського районного центру зайнятості організували семінар з соціальними партнерами «Легальна діяльність – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту». На заході були присутні: головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю управління Держпраці у Тернопільській області Ольга Кузик, заступник начальника відділу Борщівського бюро правової допомоги Тетяна Кучіра, директор Борщівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Стягар та роботодавці району.

Під час зустрічі директор РЦЗ Марія Мандзюк наголосила, що основною умовою подальшої легалізації «тіньової» зайнятості є поінформованість населення та роботодавців про переваги праці у законодавчому полі, пастки тіньової зайнятості, про права та обов’язки сторін трудових відносин.
«Неналежне оформлення трудових  відносин  позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення та цілої низки трудових прав  і  соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством. Працівники  втрачають страховий стаж  для  отримання  соціальних  виплат,  в  тому  числі  допомоги  по безробіттю  та  пенсії, а також можливість отримання вихідної допомоги  у  разі  звільнення  за  ініціативи роботодавця», – зауважила заступник директора РЦЗ Олена Тарабан.
Присутні дізналися про послуги служби зайнятості роботодавцям, зокрема про відшкодування єдиного соціального внеску на новостворене робоче місце та компенсації заробітної плати за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
На законодавчих підставах та відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства детальніше зупинилася представник управління Держпраці Ольга Кузик.

Від admin