Про травму голови розповів тернополянин Ігор Іванчук. Чоловік розповів, що його цими днями поранила бурулька. Чоловік вважає, що крижані брили на дахах тернопільських будинків загрожують життю перехожих.

Бурульки утворюються через перепади температурних показників, – кажуть метеорологи. Таку погоду передбачають в регіоні до середини лютого. Тож комунальникам доведеться посилено працювати над очищенням бурульок, а тернополянам радять не ходити попід бурульками.

«Відповідальність за очищення будинків від бурульок лежить на балансоутримувачах або власниках будинків. Вони повинні регулярно відчищати, збивати льодяні брили. Також варто небезпечні місця огородити спеціальною стрічкою, щоб люди могли здалеку побачити це місце та оминути його. За виконанням цієї вимоги має стежити муніципальна комісія міста», – пояснює начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Якщо балансоутримувачі будинків не вчасно очищають бурульки, їм загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від восьмиста до двох тисяч гривень. Жителям міста радять повідомляти муніципальній поліції про такі порушення, — повідомляють на сайті “За Збручем”.

Від admin