Аграрії Тернопільщини порадували жителів області і всю Україну двома першими мільярдами. Про це йдеться в статті газети «Сільський господар» №6 від 7 лютого 2018 року, – інформує «Терноград».

В минулому році власникам земельних паїв сільгоспвиробники виплатили 1 мільярд 176 млн гривень орендної плати, що на 32% більше, ніж у 2016. А до зведеного бюджету аграріями краю за минулий рік сплатили 1 мільярд 100 мільйонів гривень податків, або в 1,6 раза більше, ніж у попередньому.

Словом, навіть попри те, що на фінансовий стан сільгосппідприємств і фермерських господарств негативно вплинула відміна спецрежиму оподаткування, різке зростання цін на енергоносії, міндобрива, техніку, 2017 рік для хліборобів Тернопільщини був успішним. Торік вони отримали рекордно високий валовий збір зернових.

Намітились позитивні тенденції у тваринництві. Загалом на аграрний сектор економіки Тернопільщини припадає майже дві третіх виробленого в області валового продукту. Звідси – вагомі частка і розмір заробітної плати. За минулий рік вона склала 752 мільйони гривень. В середньому один працюючий у сільгосппідприємствах торік отримував понад 6 тисяч гривень на місяць, що на 51,9% більше, порівнюючи з попереднім роком. У провідних господарствах середня зарплата становить понад 12 тисяч, а по окремих професіях – більше 20 тисяч гривень на місяць.

Від admin